Branda Nedir? | Mita Branda
Aşağı Kaydır

Bizden Haberler

Branda Nedir?

22 Kasım 2021
Branda Nedir?

Branda, genellikle açık alanlarda kullanılan, belli bir bölgeyi veya eşyayı ışıktan, yağmurdan korumak için kullanılan malzemelerin genel adıdır. Kumaştan ya da plastikten üretilebilir. Branda, su ve ışık geçirmez kumaştan üretilmiş olan su ve güneş ışıklarından mevsimine göre korur. 

Brandalar, ışık ve su geçirmez malzemeden üretilebileceği gibi, yalnızca su geçirmez, şeffaf olarak da tasarlanabilir. Kullanıcıların ihtiyacına göre branda tasarımları değişiklik gösterir.  Balkonlarda, kafe ve restoranların bahçelerinde, havuzda ya da kumsalda branda ve türevleri kullanılabilir. Özellikle yaz ve bahar aylarında güneş ve yağmurdan korunmak için tercih edilir. 

Kamyon veya kamyonet kasalarında kullanılan brandalara "koruma brandası" adı verilir. Koruma brandalarında ipin geçirilip bağlanabileceği delikler bulunur.

Branda çeşitleri içinde alev almaz modeller de yer alır. Kullanıcılar, ihtiyaçları olan ürünü tercih ederek kullanıma hazırlayabilir. Farklı renklerde brandalara rastlanır. En sık kullanılanlar ise beyaz, mavi, gri gibi açık renklerdir. Alanları çok karanlık hâle getirmemesi için brandalar açık renk seçilebilir.

Branda, su ve ışık geçirmez kumaştan üretilmiş olan su ve güneş ışıklarından mevsimine göre korur. 

01.